Prima femeie chef din SUA care primeste 3 stele Michelin

Prima femeie chef din SUA care primeste 3 stele Michelin

Prima femeie chef din SUA care primeste 3 stele Michelin

Dominique Crenn a devenit prima femeie-chef din Statele Unite care a primit 3 stele Michelin, cea mai inalta distinctie acordata de celebrul ghid gastronomic Michelin. Astfel, Dominique Crenn, care conduce restaurantul Atelier Crenn din San Francisco, se alatura putinelor femei din intreaga lume care au primit, de-a lungul timpului, mult ravnitele stele Michelin.

Crenn a venit in San Francisco ca bucatar in anii ’80, si a lucrat in diverse restaurante pana in 2011, si-a deschis propriul restaurant. Atelier Crenn ofera preparate gatite insotite de o poveste, emotii si, de multe ori, de poezie.

Isi denumeste tipul de bucatarie practicat drept „poetic cuisine” si isi pune amprenta asupra retetelor create. Meniul ei de degustare nu este prezentat ca o simpla listă a felurilor de mancare, ci oaspetii primesc un poem odata cu fiecare fel, ce ofera un indiciu referitor la cele care vor urma. O cina la Atelier Crenn ofera o experienta unica, la care se adauga, desigur, unele dintre cele mai rafinate si savuroase mancaruri din San Francisco.

Restaurantul a intrat in ghidul Michelin in 2013, primind direct doua stele si transformând-o pe Crenn in prima femeie-chef din SUA care s-a alaturat elitei gastronomice.Totodata, pe langa distinctia de trei stele primita de Atelier Crenn, noua editie a Michelin Guide for San Francisco include si noul ei restaurant, Bar Crenn, care a primit o stea Michelin.

Sursa: https://www.trendshrb.ro/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *