Secretele unui plating perfect

Secretele unui plating perfect

Secretele unui plating perfect

Unele dintre cele mai importante aspecte ale unei experiente excelente intr-un restaurant sunt prezentarea si plating-ul care pot atrage atentia asupra ingredientelor folosite pentru un produs. Alimentele care sunt bine prezentate sunt mai atractive pentru clienti!

Puterea prezentarii si plating-ului preparatelor

Din punct de vedere tehnic, o masa excelenta nu trebuie sa arate bine intotdeauna: luati in considerare felurile de mancare pe care le-ati facut acasa. Cu toate acestea, acesta o prezentare spectaculoasa creeaza instantaneu un sentiment de profesionalism in mintea consumatorilor si ofera un element interesant unei mese pe care multi nu o pot recrea cu aceeasi abilitate. O prezentare frumoasa poate face ca felurile de mancare sa fie fotografiate si distribuite prin intermediul retelelor sociale. Aceasta poate fi o modalitate eficienta de a genera atentie si vanzarile pentru multe restaurante.

Cum puteti sa va asigurati ca veti oferi cea mai buna prezentare clientilor?

Exista multe variante diferite, de la modul in care se amesteca sosurile si garniturile, pana la abilitatile necesare pentru a crea diferite forme, ca o rozeta de legume.

Consideratiile importante pe care trebuie sa le luati in acest context includ culoarea, dimensiunea si modelul sau textura farfuriei. Culorile vii functioneaza bine pe fundal intunecat, in timp ce culorile mai neutre sau subtile pot folosi un fundal alb pentru a crea o emotie vizuala. Desigur, trebuie sa echilibrati stilurile practice si artistice – alimentele nu ar trebui sa fie niciodata dificil de mancat.

Dincolo de farfurii si boluri, aranjamentul alimentelor este esential. Astfel incat, ar trebui sa existe un aliment principal, unul care sa ocupe aproximativ cea mai mare portiune de pe farfurie. Compania KitchenAid a subliniat ca aceasta abordare evita concurenta vizuala si permite celorlalte alimente sa sustina felul principal. De asemenea, este important sa ganditi in trei dimensiuni, deoarece inaltimea alimentelor de pe o farfurie poate sa atraga clientii. Stivuirea alimentelor pentru un aspect stratificat poate fi atractiva vizual si face ca masa sa para mai substantiala decat daca ar fi imprastiata pe farfurie.

Ar putea fi deosebit de util sa priviti procesul de plating si prezentare, ca o serie de pasi. Aceasta incepe cu alegerea unei farfurii, dupa care se hotaraste cum sunt aranjate ingredientele. In continuare v-a trebui sa va concentrati pe sosuri, pentru a crea un contrast vizual si forme care nu sunt usor de redat cu alimente solide. Garnitura ramane elementul final care accesorizeaza farfuria.

Sursa: https://www.escoffier.edu/blog/culinary-arts/the-art-of-food-presentation/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *