Blog

8 calitati necesare fiecarui brutar!

8 calitati necesare fiecarui brutar! A deveni un brutar de succes necesita cunostinte si practica. Iata cateva aspecte importante pe care ar trebui sa le aiba fiecare brutar: Organizare O bucatarie de brutarie trebuie sa fie una organizata, a explicat The Career Balance. Fiecare ingredient si un vas ar trebui sa aiba un loc astfel incat sa fie usor de gasit cand este necesar. In plus, brutarii trebuie sa pregateasca toate ingredientele inainte de a incepe o reteta, astfel incat...

Read more...

Bucatarul chef Veres Istvan, originar din Targu Secuiesc, a obtinut prima stea Michelin

Bucatarul chef Veres Istvan, originar din Targu Secuiesc, a obtinut prima stea Michelin Premiile Michelin Main Cities of Europe 2019 au anuntat intrarea in ghid a patru noi restaurante. Doua din Ungaria, respectiv alte doua din Croatia. Unul dintre restaurantele castigatoare este Babel, Ungaria. Un exemplu clar al faptului ca devotamentul echipei, implicarea, calitatea constanta si ridicata a produselor, cat si inovația bucatarului, iti pot aduce succesul. De altfel, restaurantul Babel a fost inclus pe locul 150 în TOP100+ al celor mai...

Read more...

Tu stii cu ce te imbraci? Totul despre materialele textile folosite in imbracaminte

Tu stii cu ce te imbraci? Totul despre materialele textile folosite in imbracaminte   Este din ce in ce mai dificil sa identifici un material textil. Noile tehnologii textile folosite in producerea fibrelor sintetice si artificiale sunt atat de complexe incat o piesa vestimentara sintetica poate avea aspectul unei tesaturi naturale. Aceste procese elaborate au creat tesaturi sintetice de calitate superioara. Desi tindem mereu sa alegem mai putin materialele sintetice am decis sa va prezentam avantajele si dezavantajele materialelor textile folosite in...

Read more...

Secretele unui plating perfect

Secretele unui plating perfect Unele dintre cele mai importante aspecte ale unei experiente excelente intr-un restaurant sunt prezentarea si plating-ul care pot atrage atentia asupra ingredientelor folosite pentru un produs. Alimentele care sunt bine prezentate sunt mai atractive pentru clienti! Puterea prezentarii si plating-ului preparatelor Din punct de vedere tehnic, o masa excelenta nu trebuie sa arate bine intotdeauna: luati in considerare felurile de mancare pe care le-ati facut acasa. Cu toate acestea, acesta o prezentare spectaculoasa creeaza instantaneu un sentiment de...

Read more...

Ghidul Michelin pentru mese rafinate explicat

Ghidul Michelin pentru mese rafinate explicat Istoric Ghidul Michelin pentru mese rafinate, care a lansat deja editia 2019, a inceput sa recomande restaurante in Franta cu un secol in urma, inainte de a deveni unul dintre cele mai competitive ghiduri internationale de acest gen. Ghidul cu coperta rosie este publicat de producatorul francez de pneuri cu acelasi nume, avand mascota de anvelope care ofera un indiciu asupra originii. A fost publicata pentru prima data in Franta in 1900, cand pe drumuri...

Read more...

Imaginea conteaza

Imaginea conteaza Auzim des intrebarea daca conteaza imaginea sau nu? Unii spun ca da, altii ca nu. Sau il face haina pe om? Poate ca da, poate ca nu. Este cert ca in domeniul HoReCa imaginea este esentiala. Aproape ca nu exista domeniu care sa nu aiba nevoie sa imbrace oamenii, angajatii intr-un echipament, intr-o costumatie sugestiva, reprezentativa. Acele business-uri au mai mult succes pentru ca proiecteaza o imagine profesionista. Imaginati-va sa mergeti intr-un hotel de 5 stele, intr-o astfel de locatie...

Read more...

Printare 3D cu ciocolata

Printare 3D cu ciocolata Sectorul imprimantelor 3D este in plin boom de mai bine de un an. Dupa momentele initiale de curiozitate tehnica, in prezent sunt tot mai multe companii care orbiteaza in jurul aplicatiilor comerciale ale imprimantelor 3D. Probabil ati auzit de multe ori de imprimante 3D care printeaza cu ciocolata, dar care nu stiti cum anume functioneaza. Compania ZMorph a investit mult timp si resurse pentru crearea unei imprimante care sa poata printa ciocolata, fara ca aceasta sa necesite...

Read more...

Tendintele HoReCa ale anului 2019

Tendintele HoReCa ale anului 2019 Tehnologia ne ajuta sa fim mai conectati, mai informati, mai prezenti. Trendurile tehnologice ale prezentului au venit impreuna cu schimbari: oamenii au inceput sa gateasca mai mult, sa cerceteze originea alimentelor cumparate, recenziile restaurantelor au devenit publice pe tot internetul, unii clienti isi introduc intr-o aplicatie de calorii alimentele consumate la fiecare masa. De asemenea avem noi gadget-uri care sa ne ajute in bucatarie, de exemplu imprimanta pentru ciocolata care poate printa orice model proiectat...

Read more...

RECOMANDAREA BUCATARULUI: Cozonac

RECOMANDAREA BUCATARULUI: Cozonac Cu totii stim ca elementul nelipsit de pe mesele noastre in seara de Craciun este cozonacul. Acesta este un desert foarte flexibil, care poate fi umplut cu nuca, mac, rahat, stafide sau orice combinatie intre aceste elemente. Asa ca am ales reteta mea preferata de cozonac care iti va aminti de copilarie si cu siguranta va fi vedeta sarbatorilor. INGREDIENTE: 1kg faina 7 oua 70 gr drojdie 500 ml lapte 125 ml ulei 125 g unt esenta de...

Read more...

Prima femeie chef din SUA care primeste 3 stele Michelin

Prima femeie chef din SUA care primeste 3 stele Michelin Dominique Crenn a devenit prima femeie-chef din Statele Unite care a primit 3 stele Michelin, cea mai inalta distinctie acordata de celebrul ghid gastronomic Michelin. Astfel, Dominique Crenn, care conduce restaurantul Atelier Crenn din San Francisco, se alatura putinelor femei din intreaga lume care au primit, de-a lungul timpului, mult ravnitele stele Michelin. Crenn a venit in San Francisco ca bucatar in anii ’80, si a lucrat in diverse restaurante pana...

Read more...