Blog

Ghidul Michelin pentru mese rafinate explicat

Ghidul Michelin pentru mese rafinate explicat Istoric Ghidul Michelin pentru mese rafinate, care a lansat deja editia 2019, a inceput sa recomande restaurante in Franta cu un secol in urma, inainte de a deveni unul dintre cele mai competitive ghiduri internationale de acest gen. Ghidul cu coperta rosie este publicat de producatorul francez de pneuri cu acelasi nume, avand mascota de anvelope care ofera un indiciu asupra originii. A fost publicata pentru prima data in Franta in 1900, cand pe drumuri [...]

Citeste mai mult...

Imaginea conteaza

Imaginea conteaza Auzim des intrebarea daca conteaza imaginea sau nu? Unii spun ca da, altii ca nu. Sau il face haina pe om? Poate ca da, poate ca nu. Este cert ca in domeniul HoReCa imaginea este esentiala. Aproape ca nu exista domeniu care sa nu aiba nevoie sa imbrace oamenii, angajatii intr-un echipament, intr-o costumatie sugestiva, reprezentativa. Acele business-uri au mai mult succes pentru ca proiecteaza o imagine profesionista. Imaginati-va sa mergeti intr-un hotel de 5 stele, intr-o astfel de locatie [...]

Citeste mai mult...

Printare 3D cu ciocolata

Printare 3D cu ciocolata Sectorul imprimantelor 3D este in plin boom de mai bine de un an. Dupa momentele initiale de curiozitate tehnica, in prezent sunt tot mai multe companii care orbiteaza in jurul aplicatiilor comerciale ale imprimantelor 3D. Probabil ati auzit de multe ori de imprimante 3D care printeaza cu ciocolata, dar care nu stiti cum anume functioneaza. Compania ZMorph a investit mult timp si resurse pentru crearea unei imprimante care sa poata printa ciocolata, fara ca aceasta sa necesite [...]

Citeste mai mult...

Tendintele HoReCa ale anului 2019

Tendintele HoReCa ale anului 2019 Tehnologia ne ajuta sa fim mai conectati, mai informati, mai prezenti. Trendurile tehnologice ale prezentului au venit impreuna cu schimbari: oamenii au inceput sa gateasca mai mult, sa cerceteze originea alimentelor cumparate, recenziile restaurantelor au devenit publice pe tot internetul, unii clienti isi introduc intr-o aplicatie de calorii alimentele consumate la fiecare masa. De asemenea avem noi gadget-uri care sa ne ajute in bucatarie, de exemplu imprimanta pentru ciocolata care poate printa orice model proiectat [...]

Citeste mai mult...

RECOMANDAREA BUCATARULUI: Cozonac

RECOMANDAREA BUCATARULUI: Cozonac Cu totii stim ca elementul nelipsit de pe mesele noastre in seara de Craciun este cozonacul. Acesta este un desert foarte flexibil, care poate fi umplut cu nuca, mac, rahat, stafide sau orice combinatie intre aceste elemente. Asa ca am ales reteta mea preferata de cozonac care iti va aminti de copilarie si cu siguranta va fi vedeta sarbatorilor. INGREDIENTE: 1kg faina 7 oua 70 gr drojdie 500 ml lapte 125 ml ulei 125 g unt esenta de vanilie esenta de rom coaja rasa de la o [...]

Citeste mai mult...

Prima femeie chef din SUA care primeste 3 stele Michelin

Prima femeie chef din SUA care primeste 3 stele Michelin Dominique Crenn a devenit prima femeie-chef din Statele Unite care a primit 3 stele Michelin, cea mai inalta distinctie acordata de celebrul ghid gastronomic Michelin. Astfel, Dominique Crenn, care conduce restaurantul Atelier Crenn din San Francisco, se alatura putinelor femei din intreaga lume care au primit, de-a lungul timpului, mult ravnitele stele Michelin. Crenn a venit in San Francisco ca bucatar in anii ’80, si a lucrat in diverse restaurante pana [...]

Citeste mai mult...

RECOMANDAREA BUCATARULUI: Supa crema de ciuperci

RECOMANDAREA BUCATARULUI: Supa crema de ciuperci Supa crema de ciuperci este un preparat ideal pentru persoanele care duc un stil de viata vegetarian, de asemenea este bogata in nutrienti si foarte satioasa. INGREDIENTE: 500 g ciuperci 150 ml lapte 100 g smantana 0,5 l supa limpede de legume sau un cubulet pentru supa 1 sau 2 cepe albe medii 2 catei de usturoi 2 linguri de ulei de masline o lingura de unt un cartof o legatura de marar o legatura de patrunjel sare, piper, boia dulce, cimbru MOD DE PREPARARE: 1.Taie marunt ceapa si [...]

Citeste mai mult...

RECOMANDAREA BUCATARULUI: Costite la cuptor cu sos barbeque

RECOMANDAREA BUCATARULUI: Costite la cuptor cu sos barbeque Istoria acestei retete nu este cunoscuta, insa este cert faptul ca acest preparat va strange toata familia la masa. Vedeta acestei retete este, fara doar si poate, sosul barbeque in care se caramelizeaza costitele, deoarece fara acesta, carnea nu ar mai fi la fel de frageda si aromata. Costitele de porc preparate la cuptor sunt o mancare excelenta, ce iti lasa gura apa. Marinate indelung, coastele de porc sunt definitia unei fripturi gustoase [...]

Citeste mai mult...

RECOMANDAREA BUCATARULUI: Curcan la cuptor

RECOMANDAREA BUCATARULUI: Curcan la cuptor Ziua Recunostintei este o sarbatoare anuala de o zi, in care se multumeste pentru bogatia recoltei. Aceasta este o sarbatoare a familiei si ca la orice alta sarbatoare in familie avem si aici retete traditionale. In centrul atentiei avem curcanul la cuptor, de aceea azi va propunem o reteta ca la mama acasa. Ingrediente: 1 curcan sare piper 50 g unt 6 felii sunca Pentru umplutura 3 linguri ulei de masline sare 1 ceapa 3 radacini de telina 150 g nuca macinata 2 mere 450 g carne tocata piper 250 g [...]

Citeste mai mult...

RECOMANDAREA BUCĂTARULUI: Penne all’ amatriciana

RECOMANDAREA BUCĂTARULUI: Penne all’ amatriciana Pastele all’ amatriciana, originare din zona micului oraș Amatrice din Lazio, Italia, au o istorie oarecum comună cu cea a spaghetelor cacio e pepe – o mâncare păstorescă, dar care are la bază pe lângă paste, șuncă făcută din gușă de porc – guanciale – sărată și maturată. În secolul 18 a apărut în ecuație și sosul de roșii și odată cu această nouă rețetă și-a schimbat și numele – din Gricia, cum se numeau în trecut – [...]

Citeste mai mult...