Printare 3D cu ciocolata

Printare 3D cu ciocolata

Printare 3D cu ciocolata

Sectorul imprimantelor 3D este in plin boom de mai bine de un an. Dupa momentele initiale de curiozitate tehnica, in prezent sunt tot mai multe companii care orbiteaza in jurul aplicatiilor comerciale ale imprimantelor 3D.

Probabil ati auzit de multe ori de imprimante 3D care printeaza cu ciocolata, dar care nu stiti cum anume functioneaza. Compania ZMorph a investit mult timp si resurse pentru crearea unei imprimante care sa poata printa ciocolata, fara ca aceasta sa necesite prea multa prelucrare.

Accesoriul Thick Paste este usor de montat si demontat si nu iti da batai de cap atunci cand vrei sa printezi rapid.

https://www.youtube.com/watch?v=1H7oQrSBEbc

Deocamdata imprimantele 3D de ciocolata sunt putin accesibile si nu is gasesc locul alaturi de aparatele electrocasnice din bucatarie. Dar pentru unitati de cofetarie si patiserie pot fi o solutie inedita si interesanta. Inca o aplicatie interesanta a acestor imprimante ar fi in domeniul corporatist, hotelier, showroom-uri auto, al organizarii si promovarii de evenimente si alte asemenea.

Un bun exemplu este restaurantul Food Ink din Londra. Acesta este primul restaurant in care de la vesela pana la mancarea care este asezata pe aceasta, este printata 3D. Food Ink spera ca “va fi o platforma pentru discutii publice despre cum si cat ne schimba viata aceste tehnologii moderne nou aparute”.

 

Lasati-va purtati de imaginatie cu noua tehnologie de prelucrare a ciocolatei!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *