Bucatarul chef Veres Istvan, originar din Targu Secuiesc, a obtinut prima stea Michelin

Bucatarul chef Veres Istvan, originar din Targu Secuiesc, a obtinut prima stea Michelin

Bucatarul chef Veres Istvan, originar din Targu Secuiesc, a obtinut prima stea Michelin

Premiile Michelin Main Cities of Europe 2019 au anuntat intrarea in ghid a patru noi restaurante. Doua din Ungaria, respectiv alte doua din Croatia.

Unul dintre restaurantele castigatoare este Babel, Ungaria. Un exemplu clar al faptului ca devotamentul echipei, implicarea, calitatea constanta si ridicata a produselor, cat si inovația bucatarului, iti pot aduce succesul.

De altfel, restaurantul Babel a fost inclus pe locul 150 în TOP100+ al celor mai bune restaurante din Europa in 2018. Localul a obținut și titlul de „Restaurantul Anului 2017”, din partea renumitei publicații de profil „Decanter” din Anglia.

Bucatarul chef Veres István, originar din Targu Secuiesc, Romania este recunoscut  pentru participarea la emisiunea televizata Top Chef din 2014. In 2017 acesta a castigat locul III la finala pe Ungaria al celui mai renumit concurs gastronomic din lume, Bocuse d’Or.

Visul sau este de a primi trei stele Michelin. “Sunt din ce in ce mai motivat. Vreau sa cresc cat mai mult. Am o gramada de obiective. Nu ma mai opresc pana la trei stele Michelin. Știu ca asta o sa dureze pana o sa am 50 – 60 de ani, dar e visul meu. In viitor, peste 5 – 10 ani, vreau sa vin acasa, sa fac un restaurant aici, in zona, langa padure. Daca o sa avem aeroport la Brașov, o sa fie si mai usor sa așteptam oaspeti din strainatate. O sa fac un restaurant de top” a declarant acesta intr-un interviu pentru Oservatorul de Covasna.

Michelin a introdus liste de restaurante in 1920, cand a inceput sa taxeze ghidul, ulterior trimitand inspectori sub acoperire. La inceputul anilor 1930 au aparut evaluarile printr-o ierarhie a stelelor care s-a dezvoltat in formula extrem de competitiva si ravnita pentru care ghidul este probabil cel mai cunoscut astazi. O stea indica „Un restaurant foarte bun din categoria sa”; doua stele este pentru „gatit excelent, merita o vizita”; si trei stele „Bucatarie exceptionala, merita o vizita in special.” Incepand cu anul 1997, Michelin a acordat si „Bib Gourmand”, care nu este o stea, dar desemneaza o cafenea care ofera mancare excelenta la preturi moderate.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *